28 feb

Een stem in het kapittel

Hebben de vrienden van het Stadsmuseum Woerden een stem in het kapittel?

Die vraag kreeg het bestuur van de Vrienden van het Stadsmuseum onlangs voorgelegd naar aanleiding van onze actie “Leo Gestel zoekt een kamer”.
Natuurlijk hebben de Vrienden van het Stadsmuseum een stem in het museum- kapittel.
Uiteraard tellen de stem van de manager, de conservator en het bestuur van het museum het zwaarst. De Vrienden van het Stadsmuseum steunen staf en bestuur en nemen waar mogelijk – in zeer nauwe samenwerking met bestuur en staf – af en toe zelf een initiatief, zoals in het geval van de Leo Gestel kamer.

Maar dit neemt niet weg dat de vrienden van het Stadsmuseum eveneens hun stem kunnen laten horen. Dat kunnen ze op allerlei manieren doen:
   * door aanwezig te zijn op de bijeenkomsten van de Vrienden van het Stadsmuseum, die meerdere keren per jaar worden gehouden en daar hun vragen, opmerkingen, suggesties en kritiek te uiten;
   * door contact op te nemen met het secretariaat van de Stichting Vrienden van het Stadsmuseum (want zeer binnenkort vormen ze een eigenstandig bestuursorgaan in de vorm van een stichting): adres Stadsmuseum of via email, zie onze website;
   * door te reageren op onze mooie nieuwe website en onze nieuwsbrieven.
Al met al dus voldoende gelegenheid voor de vrienden om hun stem te laten horen.

Nu nog een korte opmerking over de Gestel kamer. We zijn nog in gesprek met staf en bestuur van het museum, waar deze kamer zal komen. Daardoor zullen uiteraard dingen binnen het Stadsmuseum veranderen, maar als die veranderingen leiden tot een mooier en aantrekkelijker museum met meer bezoekers, is zo’n verandering een prijs waard. Overigens zal alles in het werk worden gesteld om bestaande functies, zoals de leestafel, op één of andere manier te behouden.

Dus vrienden, laat je stem horen.

Namens het bestuur van de Vrienden van het Stadsmuseum,
Frans Lander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven