21 nov

EERSTE LEO GESTEL PENNING UITGEREIKT

Onder grote belangstelling heeft wethouder Hans Haring op zondag 20 november in het Stadsmuseum van Woerden de eerste Leo Gestel Penning uitgereikt.

Deze Penning – een initiatief van de Vrienden van het Stadsmuseum – is toegekend aan de familie Gerritse. Namens de familie namen mevrouw Gerritse en haar zoon Dim de Penning in ontvangst. Met deze Penning, zo zei voorzitter Hans van Ommeren, willen de Vrienden van het Stadsmuseum hun waardering uitdrukken voor inzet van de familie Gerritse voor de kunst en cultuur in Woerden, en in het bijzonder voor hun uiterst belangrijke bijdrage voor de aankoop van werk van Leo Gestel voor ons Stadsmuseum.

Deze Penning zal elk jaar worden uitgereikt aan personen die zich op voorbeeldige wijze hebben ingezet voor de kunst en cultuur in onze gemeente. De mooie zilveren Penning is ontworpen door de beeldhouwer Taeke Friso de Jong uit Kamerik.

In zijn reactie ging Dim Gerritse namens de familie in op hun liefde voor Leo Gestel, de verbouwingen rond 1922 van het huis, waar Leo Gestel is geboren, tot de huidige winkel en woonhuis van de firma Gerritse in de Kruisstraat. Ook had hij een aantal fraaie tekeningen (voornamelijk prentbriefkaarten van Leo Gestel aan zijn geliefde mejuffrouw Mazure) uit de familieverzameling meegebracht alsmede de bekende tekening van Woerden en de Bonaventura kerk gezien vanuit het raam in de achterkamer van de woning aan de Kruisstraat. Hij liet daarbij niet onvermeld dat deze tekening destijds is aangeboden aan de gemeente Woerden maar dat de gemeente deze had geweigerd. De marktwaarde van de tekening bedroeg destijds 8o gulden. De wethouder maakte in zijn speech namens de gemeente alsnog excuses voor deze gemiste kans en maakte tevens gewag van de nieuwe cultuurnota van de gemeente Woerden “Voorbij het gemiddelde”.

De middag van de Vrienden van het Stadsmuseum werd omlijst met muziek van René Rijlart (mondharmonica) en Timber (singer- songwriter) en werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

vriendenmiddag-20-11-2016-9    vriendenmiddag-20-11-2016-1

 

vriendenmiddag-20-11-2016-5     vriendenmiddag-20-11-2016-3

2 gedachten over “EERSTE LEO GESTEL PENNING UITGEREIKT”

  1. Allex Kussendrager

    Is deze penning ALLEEN OP 20-11-2016 UITGERIJKT EN DAARNA NIET MEER?
    iK KAN GEEN ANDERE ‘PRIJSWINNAARS’ VINDEN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven