15 jun

Jeugdvrienden – Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh

Gestel vs Vreedennburgh uitnodiging3

Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh: twee internationale bekende kunstenaars uit Woerden. Beiden zijn er eind 19e eeuw geboren en getogen, waren even oud en zaten bij elkaar in de klas. Op de lagere school ontstond vriendschap tussen hen toen bleek dat ze allebei tekentalenten bezaten. Later ontwikkelden de kunstenaars zich en bewandelden ze stilistisch heel verschillende wegen.

Leo Gestel bleef vernieuwen en wordt – samen met Jan Sluijters en Piet Mondriaan – gezien als één van Nederlands belangrijkste modernisten.

Cornelis Vreedenburgh koos voor traditie en groeide uit tot een uitblinker van de Haagse School. Toch onderhielden de jeugdvrienden hun hele leven contact.

Deze unieke tentoonstelling belicht de verschillende stijlperiodes en woon- en werkplaatsen van beide kunstenaars maar ook hun reizen, privé- en gezinsleven. Nooit eerder waren hun kunstwerken samen te zien. Nu zijn Leo en Cees weer samen thuis in Woerden.

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling op vrijdag 1 juli 2016 om 19.30 uur in het Stadsmuseum Woerden.

De opening wordt verricht door Caroline Roodenburg; kunsthistoricus en Gestel-kenner en Hans Heintz; enthousiast verzamelaar van het werk van Cornelis Vreedenburgh.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven