23 jan

Legend of Lucius

Speel de nieuwe smartphone game ‘Legend of Lucius’

‘Legend of Lucius’ is een interactieve smartphone-game van het Stadsmuseum Woerden. De game speelt zich af in Romeins Woerden en staat bol van leuke filmpjes waarin Woerdenaren acteren als Romein of Germaan. Op meerdere plekken in de stad kun je aanwijzingen vinden over de dader van een misdrijf dat lang geleden is gepleegd. Je moet voor het spel van hot naar her binnen de stad en allerlei opdrachten uitvoeren.

Ben jij in staat de misdaad op te lossen en het verborgen voorwerp te vinden? Ontdek de nieuwe game ‘Legend of Lucius’, speel mee en ontrafel het mysterie!

Het verhaal
Het is het jaar 68 na Christus, het Zuidelijke deel van de Nederlanden is bezet door een Romeinse bezettingsmacht. Er heerst onrust; de Friezen en Germanen bieden steeds meer weerstand tegen de Romeinen. Aan de kade ligt een boot gevuld met wapens, voedsel en kostbaarheden. Op een avond wordt de boot losgesneden en de volgende ochtend wordt hij leeg teruggevonden aan de overkant van de Rijn. De Friezen hebben de waardevolle buit meegenomen. Enige tijd later verjagen de Friezen de Romeinen uit het gebied. Dankzij de spullen in de boot konden de Friezen de opstand laten slagen.

Men is er nog steeds niet achter wie de boot heeft losgesneden, want de dader is nooit gevonden. Wel zijn er 8 verdachten… vier Germanen en vier Romeinen.

Help jij Lucius, de vaandeldrager van het Romeinse leger, om de dader te vinden?
Op diverse plekken in de stad staan personen klaar om jou hun verhaal te vertellen. Kom achter de dader en vind het verborgen voorwerp!

ONTRAFEL HET MYSTERIE EN MAAK KANS OP EEN VR-BRIL!

Download de nieuwe game via de izi.TRAVEL app.
De trailer van de game is te bekijken op youtube! via:

https://www.youtube.com/watch?v=WGqL-iHiFdo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven