23 sep

MUSEUMVRIENDENUITWISSELING

Geen tags | Algemeen · Archief | Geen reacties op Museumvriendenuitwisseling

Per 2019 werd een nieuw initiatief gelanceerd: de museumvriendenuitwisseling. Er wordt gelegenheid geboden met onze ‘eigen vrienden’ gezamenlijk ofwel individueel andere musea te bezoeken. Deelnemende musea zijn o.a.: Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg, Dorus Rijkers Museum Den Helder, Sjoel Elburg, Gouds Museum Gouda, Musea Zutphen, Dordrechts Museum, het Textielmuseum Tilburg en uiteraard Stadsmuseum Woerden.

Waarom Vriendenuitwisseling?

Museumvrienden steunen niet alleen hun eigen museum, maar hebben over het algemeen ook belangstelling voor wat in andere musea is te zien en beleven.

De Museumvrienden kampen de laatste jaren met een teruglopend vriendenaantal, waardoor actie gewenst is om die trend minimaal te stoppen maar liever nog te keren.

Daartoe is in de NFVM-vergadering (Nederlandse Federatie Vrienden Musea) het idee geopperd om acties te ondernemen om museumvrienden te binden en te boeien. De vriendenuitwisseling is een actie in dat kader.

Wat willen we bereiken met de vriendenuitwisseling?

Voor de “eigen” vrienden/leden wordt een georganiseerd bezoek aan een ander museum georganiseerd, waarbij naast het museumbezoek zelf ook begeleiding en toelichting door de ontvangende vrienden wordt verzorgd. Op die manier biedt zo’n museumbezoek meer dan een gewoon bezoek. 

Met de uitwisseling dragen we ook bij aan de inkomsten van de ontvangende musea. De bezoekende vrienden betalen  gewoon de entree, of u laat de Museumjaarkaart scannen. Een extra bezoekersimpuls voor de deelnemende musea dus.

Voorlopige planning:

28 september 2019 : Abbemuseum Eindhoven

12 oktober 2019: Museum Veere

19 oktober 2019: Biesbosch MuseumEiland in Werkendam (NB)

2 november 2019: Musea Zutphen (Hof van Heeckeren)

Beste Vrienden, Ook de Vrienden van de Musea Zutphen doen graag mee aan het initiatief om vrienden van andere musea in het Hof van Heeckeren te ontvangen. Wij nodigen u graag uit op zaterdagmiddag 2 november om 13.00 uur. De Vrienden worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna start een rondleiding door de Musea. Er zijn geen kosten aan verbonden, anders dan de toegang tot het museum (met MJK kosteloos entree). Opgave voor deze vriendenbezoekdag, met vermelding van aantal deelnemers, kan tot 25 oktober 2019 per e-mail: secretaris@vriendenmuseazutphen.nl.   We zien er naar uit!   met vriendelijke groet,      Helga van den Enk  secretaris vereniging Vrienden Musea Zutphen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven