15 nov

Museumvriendenuitwisseling

Per 2019 wordt een nieuw initiatief gelanceerd: de museumvriendenuitwisseling. Er wordt gelegenheid geboden met onze ‘eigen vrienden’ gezamenlijk andere musea te bezoeken. Deelnemende musea zijn: Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg, Dorus Rijkers Museum Den Helder, Sjoel Elburg, Gouds Museum Gouda, Musea Zutphen, Dordrechts Museum, het Textielmuseum Tilburg en uiteraard Stadsmuseum Woerden.

Waarom Vriendenuitwisseling?

Museumvrienden steunen niet alleen hun eigen museum, maar hebben over het algemeen ook belangstelling voor wat in andere musea is te zien en beleven.

De Museumvrienden kampen de laatste jaren met een teruglopend vriendenaantal, waardoor actie gewenst is om die trend minimaal te stoppen maar liever nog te keren.

Daartoe is in de NFVM-vergadering (Nederlandse Federatie Vrienden Musea) het idee geopperd om acties te ondernemen om museumvrienden te binden en te boeien. De vriendenuitwisseling is een actie in dat kader.

Wat willen we bereiken met de vriendenuitwisseling?

Voor de “eigen” vrienden/leden wordt een georganiseerd bezoek aan een ander museum georganiseerd, waarbij naast het museumbezoek zelf ook begeleiding en toelichting door de ontvangende vrienden wordt verzorgd. Op die manier biedt zo’n museumbezoek meer dan een gewoon bezoek. 

Met de uitwisseling dragen we ook bij aan de inkomsten van de ontvangende musea. De bezoekende vrienden betalen  gewoon de entree, of u laat de Museumjaarkaart scannen. Een extra bezoekersimpuls voor de deelnemende musea dus.

Voorlopige planning:

16 maart 2019 : Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg

13 april 2019: Sjoel Elburg

11 mei 2019: Gouds Museum

22 juni 2019: Dorus Rijkers Museum  Den Helder

25 augustus 2019 ontvangt Stadsmuseum Woerden gasten in het kader van de museumvriendenuitwisseling

Deze data zullen in de loop van de tijd aangevuld worden.

Heeft u interesse? Geef uw deelname   hier  door. (graag vermelding welke datum/data en met hoeveel personen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven