20 apr

Oma’s, opa’s en kleinkinderen laten hun creatieve gezicht zien tijdens portret workshops

 

Het museum-anno-nu is er niet alleen om te laten zien wat er vroeger allemaal voor moois werd gemaakt,  maar vooral ook om te stimuleren dat nieuwe generaties zelf beeldend aan de gang gaan. Dat was het idee van Cobi Goedicke (van de Vrienden van Stadsmuseum Woerden) achter de portret-workshops voor grootouders en hun kleinkinderen.
Bruisende Nationale Museumweek

Woensdagmiddag 4 april waren het 6 duo’s die zich mochten uitleven in de Vroedzaal van het Stadsmuseum. En zaterdag 8 april zagen maarliefst 18 portretten het licht. Ter inspiratie en warming up gaf medebestuurslid Dick Launspach een boeiende rondleiding. En leidde Jan jonathan Bloeming het tekenwerk in met handige tips om er ook goed lijkende portretten van te maken. Beide heren zijn als reclamemakers gewend om beeldend werk te sturen. Maar gelukkig stoorden de jongste kunstenaars zich nauwelijks aan hun instructies, hetgeen de spannendste combinaties opleverde van serieuze én uitbundige portretten naast elkaar. Die elk netjes met een passe partout-lijst werden afgewerkt, zodat ze thuis een ereplekje kunnen krijgen. Zo werd de Nationale Museumweek een bruisende week in ons Stadsmuseum en, het smaakt naar meer…

Binnenkort: Vrienden  tekenen Vrienden

Binnenkort komen er ook workshops onder het motto Vrienden Tekenen Vrienden. De deelname is gratis. Wel is het plan om tijdens de tekensessies nieuwe Vrienden/Donateurs te maken. Maar ach, wat is nou € 40,- voor een heel jaar inspirerende exposities en lezingen, muzikale en dichterlijke ontmoetingen, feestelijke bijeenkomsten en de ontdekking van je talent? Als je van Woerden houdt word je gewoon Vriend of Vriendin van Stadsmuseum Woerden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven