2 nov

Routes of Liberation

Uitnodiging Routes of Liberation

De expositie ‘Routes of Liberation’ is te beleven in zorgcentrum Careyn Weddesteyn.

Dinsdag 10 november tot en met zondag 6 december 2015

Careyn Weddesteyn

Utrechtsestraatweg 50

3445 AS Woerden

maandag t/m vrijdag van 07:30 – 18:00 uur
zaterdag en zondag van 09:30 – 16:30 uur
Vrij entree

Opening maandag 9 november vanaf 19.00 uur door de burgemeester van Woerden, de heer Victor Molkenboer

Routes of Liberation

Stichting Stadsmuseum Woerden is bijzonder verheugd over het feit dat ze de internationaal reizende expositie ‘Routes of Liberation’ naar Woerden heeft kunnen halen.

Vanaf 10 november a.s. zal deze bijzondere tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de Europese bevrijding gratis te zien zijn in de hal van zorgcentrum Careyn Weddesteyn.

De expositie is tot stand gekomen dankzij samenwerking van organisaties uit zes Europese landen. Zij schetsen gezamenlijk vanuit diverse perspectieven hoe mensen in Europa in de vorige eeuw hun vrijheid verloren, hoe zij diezelfde vrijheid terug wonnen en wat zij vandaag de dag doen om hun vrijheid te behouden.

De expositie is een initiatief van Stichting Liberation Route Europe in samenwerking met een consortium van vooraanstaande Europese musea over WO II en andere partnerorganisaties. Liberation route Europe reikt over de landsgrenzen heen en wil meerdere historische perspectieven begrijpen.

We streven naar verdieping van de kennis onder het publiek over de felbevochten vrijheden binnen het Europa van nu door een gedeelde herinnering aan de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog te stimuleren.

Het leek ons goed om de kans te pakken om de op een prachtige manier in beeld gebrachte bevochte vrijheid te laten zien. En dat op een locatie, zorgcentrum Weddesteyn, waar generaties elkaar ontmoeten. Waar nog steeds mensen wonen die weten wat het is om onder een vijandig regiem te moeten leven, mensen die de vrijheid hebben bevochten en waar mensen komen die er vanuit gaan dat vrijheid een vanzelfsprekendheid is.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Careyn Weddesteyn, Dim Gerritse, Flink Productrealisatie, Ton Kromwijk, VSB-fonds, Rabo Dichtbijfonds, Vrienden van het Stadsmuseum Woerden, Van der Wel-IJff Fonds, Gemeente Woerden, Stadsmuseum Woerden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven