2 mrt

“Schatten van Woerdenaren” oproep

Beste vrienden van het Stadsmuseum,

Onder bovenstaande titel willen we van 16 januari t/m 3 april 2016 in ons Stadsmuseum een tentoonstelling inrichten met kunstwerken uit particuliere verzamelingen van Woerdenaren. Op die wijze kunnen vele Woerdenaren kennis maken met kunst, die tot op heden slechts voor een zeer beperkt aantal Woerdenaren te bezichtigen viel en krijgen zij de unieke kans onvermoede schatten uit verschillende huiskamers, kantoren of zelfs opgeborgen op zolders, te ontdekken. Misschien zit er wel een bijzondere tekening bij, zoals bovenstaande tekening van Leo Gestel.

Tezamen met de stichting Kunst op Ooghoogte, die in het verleden ook al mooie exposities voor het Stadsmuseum heeft verzorgd, zijn we dit jaar op zoek naar kunstschatten, te weten schilderijen, grafiek, glas, beeldhouwwerken, keramiek, fotografie en design, uit welk tijdperk dan ook.
Wellicht heeft u zelf mooie schatten in huis of weet u in uw kennissenkring personen die in het bezit zijn van dergelijke schatten. Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten, graag voor 1 mei 2015*).

Netty de Groot en Richard Rietbergen van de stichting Kunst op Ooghoogte zullen dan op bezoek komen en bezien of de beoogde kunstwerken in aanmerking komen voor deze unieke expositie in het Stadsmuseum. Belangrijkste criterium daarbij is de kwaliteit van het kunstwerk.

We doen graag een beroep op uw medewerking om van deze unieke tentoonstelling een onvergetelijk Woerdens evenement te maken.
De kunstwerken zullen overigens uitdrukkelijk zonder vermelding van de eigenaars worden geëxposeerd.

We rekenen op u.

Met vriendelijke groet,

Hans van Ommeren,
voorzitter Vrienden van het Stadsmuseum
mede namens het Stadsmuseum Woerden

*) opgave: Kunst op Ooghoogte :
Richard Rietbergen : R.Rietbergen@kpnplanet.nl
Netty de Groot : Pasman43@xs4all.nl
Indien u niet beschikt over een mailadres kunt u zich opgeven per brief te richten aan:
De Vrienden van het Stadsmuseum, postbus 2062, 3440 DB Woerden

1 gedachte over ““Schatten van Woerdenaren” oproep”

  1. is de tentoonstelling al vol?
    heb hier een schilderij van “Jan Kriege” met als onderwerp ” herman de man” 2 woerdenaren van geboorte
    Het schilderij is verkocht in groningen tussen 1933 en 1954. Familie kriege en de man kende elkaar persoonlijk volgens brieven uit het archief van kriege in RKD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven