2 apr

Schatten van Woerdenaren

SchattenvanWoerden_HVO1669-2

Op 31 maart jl. hebben de Vrienden van het Stadsmuseum Woerden, het Stadsmuseum Woerden en de Stichting Kunst op Ooghoogte een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Deze samenwerking is aangegaan om een unieke tentoonstelling met kunstwerken uit particuliere verzamelingen van Woerdenaren te organiseren. Deze expositie zal worden gehouden van 16 januari t/m 3 april 2016 in het Stadsmuseum van Woerden.
Netty de Groot en Richard Rietbergen van de stichting Kunst op Ooghoogte zijn gevraagd deze tentoonstelling als gastconservatoren gestalte te geven. Deze tentoonstelling zal Woerdenaren de kans bieden kennis te maken met onbekende kunst van plaatsgenoten. Ze mogen ook aangeven wat ze als de mooiste kunstschat van Woerden beschouwen.
Er zijn al vele aanmeldingen, maar het Stadsmuseum is nog steeds op zoek naar verschillende soorten kunst (ongeacht welk tijdperk) te weten: schilderijen, beeldhouwwerken, grafiek, glas, keramiek, fotografie en design. Belangrijkste criterium is de kwaliteit van het werk. De eigenaars van de kunstwerken zullen, indien gewenst, anoniem blijven.
Dit bijzondere Woerdense evenement wordt mogelijk dank zij de waardevolle steun van Het Cultuur Platform Woerden en het VSBfonds Woerden.

(persbericht maart 2015 FL)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven