28 sep

Stadsmuseum zoekt Bestuurssecretaris (m/v, onbezoldigde functie)

Stadsmuseum Woerden is een klein, maar veelzijdig museum, gevestigd in het monumentale 16eeeuwse stadhuis van Woerden. Het Stadsmuseum biedt vanuit de cultuurhistorie een blik op heden en verleden. Ze exposeert Romeinse vondsten naast werk van kunstenaars uit de stad en streek als Herman van Swanevelt, Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh. Jaarlijks organiseert het museum 3 à 4 exposities met een diverse randprogrammering. Het bezoekersaantal ligt rond de 12.000 bezoekers per jaar.

De Stichting Stadsmuseum Woerden is een ANBI. Er werken drie vaste medewerkers (1,6 fte) en circa 45 vrijwilligers (4,5 fte) en een onbezoldigd bestuur. De dagelijkse leiding is in handen van de manager. Het bestuur vervult de toezichthoudende taken en hanteert de Code Cultural Governance.

Het bestuur staat voor een goed functionerend, laagdrempelig en rendabel museum dat gekend is voor haar rol op het gebied van erfgoed, cultuur en beeldende kunst in Woerden e.o. Er is een nieuwe langetermijnvisie in ontwikkeling, waarbij de centrale en verbindende rol van het museum op het gebied van Woerdense geschiedenis en kunst leidend is. Daarbij is aandacht voor cultureel ondernemerschap en de samenwerking met partners binnen en buiten de Woerdense (culturele) gemeenschap .

Ter versterking van het 4-hoofdig bestuur is het sadsmuseum op korte termijn op zoek naar een (onbezoldigde) bestuurssecretaris (m/v). De secretaris is medebestuurder en draagt tevens zorg voor de schriftelijke verslaglegging van de vergaderingen en de verdere ontwikkeling op het gebied van governance. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring draag je bij aan de pr en marketing van het museum.

Stadsmuseum biedt: – Uitdagende projecten met een zeer tastbaar resultaat – Een deskundig bestuur met prettige collega-bestuurders – Een ‘social circle’ van cultuurliefhebbers en de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van culturele evenementen.

Wij zoeken kandidaten: • Met een uitgebreid netwerk in de Woerdense regio • Met belangstelling voor cultuur en het culturele leven • Met initiatief en de bereidheid om in samenwerking bij te dragen aan de ontwikkeling van het museum • Met affiniteit voor pr en marketing • Met talent voor nauwkeurige verslaglegging en bestuursadministratie.
Het bestuur komt ca. 7 keer per jaar bijeen. De leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding. Zie voor meer informatie over het museum: zie www.stadsmuseumwoerden.nl. Voor aanvullende informatie over de vacature kunt u mailen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl.

Sollicitatie Stuur voor 20 oktober 2019 uw cv met een korte motivatie naar de heer M. Kentgens (bestuursvoorzitter) via contact@stadsmuseumwoerden.nl.

Zie https://www.stadsmuseumwoerden.nl/over-het-stadsmuseum/vacatures

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven