13 okt

Terugblik op de vriendenmiddag van 12 september jl.

Enigszins als afsluiting van de mooie tentoonstelling over het werk van onze oprichter en oud-voorzitter Hans van Ommeren hebben we tezamen met de Vroedschap anno 2018 Woerden op 12 september jl. een Vriendenmiddag georganiseerd in de grote Ridderzaal van het Kasteel van Woerden.

Het werd een zeer geslaagde bijeenkomst met meer dan 70 aanwezigen.

Tijdens de bijeenkomst hield Pim Milo een boeiend vertoog over het thema Is  reclamefotografie een vorm van kunst? Daarbij bleek in welke mate de reclamefotografie zich heeft ontwikkeld tot een geheel eigen kunstvorm. Pim gaf ons aan de hand van vele voorbeelden via zijn powerpoint presentatie inzicht in de ontwikkeling van de reclamefotografie en de indrukwekkende investeringen in tijd en geld van deze bedrijfstak.

Na een prachtig intermezzo door het jazzcombo Long Avenue,  met onder meer ontroerende muziek van de door Hans bewonderde Robert Schuman, vond een Amerikaanse veiling plaats onder leiding van Arnold Wegh, kunst- en antiekexpert van het tv programma Van onschatbare waarde met als inzet de schitterende foto De glazen vaas van Hans uit 2008. De opbrengst is nog niet geheel bekend; er werd ruim € 6.000 geboden, maar nog niet alle bedragen zijn binnen.

Binnenkort zullen de Vroedschap anno 2018 en de Vrienden van het Stadsmuseum de opbrengst in aanwezigheid van Roelien van Ommeren – die de tentoonstelling van het werk van Hans in belangrijke mate heeft gesponsord en deze foto heeft afgestaan voor de veiling – overhandigen aan het bestuur van de stichting Light for the world,  die zich inzet voor de bestrijding van de veel voorkomende oogziektes in Afrika.

Kortom een geslaagde vriendenbijeenkomst.

Frans Lander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven