14 mrt

Vriendenmiddag 7 april, 15.30 uur: Voordracht over de schilder David Hockney door kunsthistoricus Léon Daemen

David Hockney, “More Felled Trees on Woldgate” 2008
Oil on 2 canvases (60 x 48″ each) 60 x 96″ overall
© David Hockney  Photo Credit: Richard Schmidt

Zondag 7 april zal kunsthistoricus Léon Daemen, van Kunsthistorisch Bureau LeonArt, een lezing geven over de schilder David Hockney (Gr.Br. 1937). 

Negentig miljoen dollar was in 2018 de opbrengst bij veilinghuis Christie’s in New York voor bovenstaand schilderij “Portrait of an Artist,” uit 1972. Tot nu toe het hoogste bedrag ooit betaald voor het werk van een nog levende kunstenaar. Hieruit blijkt wel hoe populair het werk van Hockney is.

David Hockney kreeg zijn opleiding aan de Bradford School of Art (Engeland) en vestigde zich in 1964 in Californië, waar o.a. de befaamde ‘zwembadschilderijen” ontstonden, één van de bekendste thema’s in zijn werk.

In de jaren 90 keerde hij terug naar Engeland om zich te vestigen in Yorkshire, waar hij zich toelegde op het schilderen van landschappen.

Hockney was een groot bewonderaar van Vincent van Gogh en er zijn zeker invloeden in zijn werk te zien van deze schilder, maar wist onmiskenbaar een geheel eigen en herkenbare stijl te ontwikkelen.

Van 1 maart t/m 26 mei 2019 is in het van Goghmuseum, Amsterdam, de tentoonstelling te zien “Hockney – van Gogh: The Joy of Nature”.

Het is dus alleszins de moeite waard om naar ons Stadsmuseum te komen, waar we u graag op zondag 7 april a.s. verwelkomen vanaf 15.30 uur.
Na afloop van de lezing is er voldoende tijd voor interessante ontmoetingen en gesprekken onder het genot van een drankje en hapje.

Graag weten we van te voren of u aanwezig zult zijn. U kunt zich voor deze lezing opgeven via contact@vriendenstadsmuseumwoerden.nl of telefonisch 06-28641126.

n.b. wij stellen het zeer op prijs indien u uw museumjaarkaart meeneemt om aan de balie te laten scannen

————————————————————–

David Hockney Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) 1972 Private Collection
© David Hockney Photo Credit: Art Gallery of New South Wales / Jenni Carter

————————————————————————–

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven