24 nov

Vriendenmiddag: Lezing over beeldhouwer Willem Lenssinck

Zondagmiddag 16 december zal Kunstkenner en Galeriehouder Rolf Laimböck een lezing geven over het werk van een wel heel bijzondere beeldhouwer  Willem Lenssinck.

Willem Lenssinck, zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder, groeide op in Harmelen en studeerde aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht en woont thans in Langbroek.

Beeldhouwer en designer Willem Lenssinck (71) is een schoolvoorbeeld van innovatie binnen de beeldhouwkunst. Rolf Laimböck bespreekt het complete oeuvre van deze kunstenaar maar tevens de ontwikkeling en zoektocht naar de innovatie binnen zijn werk. Begonnen als keramist in de jaren 70, groeide Rolf uit tot een van de meest succesvolle beeldhouwers van zijn generatie. Hij maakte veel vrij werk met thema’s als vrouwen- en wachterfiguren, stieren en paarden, die vaak een sciencefiction-uitstraling hebben. Hij ontdekte 3D technieken toen die nog in de kinderschoenen stonden maar wist deze toe te passen tot een zeer hoog niveau. Zijn beelden en ontwerpen vonden hun weg naar internationale collecties en verzamelaars met als voorlopig hoogpunt de tentoonstelling ‘Horse Power’ in het Louwman Museum te Den Haag.

Rolf Laimböck, die vaak rondleidingen in verschillende toonaangevende musea verzorgt, zal ons meenemen op een bijzondere ontdekkingstocht. Het is dus alleszins de moeite waard om naar ons Stadsmuseum te komen, waar we u graag op zondag 16 december a.s. verwelkomen vanaf 15.00 uur.
Na afloop van de lezing is er voldoende tijd voor interessante ontmoetingen en gesprekken onder het genot van een drankje en hapje.

Graag weten we van te voren of u aanwezig zult zijn. U kunt zich voor deze lezing opgeven via
contact@vriendenstadsmuseumwoerden.nl of telefonisch 06-28641126.

n.b. wij stellen het zeer op prijs indien u uw museumjaarkaart meeneemt om aan de balie te laten scannen.


 Lees hier meer over Willem Lenssinck
 Bezoek de website van Rolf Laimböck

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven